Hoe kom je aan verse content?

Waarom zou je steeds verse content op je website moeten zetten? Omdat je hiermee je bezoekers en Google een reden geeft om je website te blijven bezoeken. Als je dit gestructureerd aanpakt, is het niet moeilijk om steeds aan nieuwe content te komen.

Google houdt van verse content

Eén van de manieren om bovenaan te staan in Google, is om je website regelmatig bij te werken. Google houdt namelijk van websites waar continu aandacht aan wordt besteed en kan zien wanneer de website voor het laatst is bijgewerkt. In mijn artikel Test je website om het beter te maken kon je al lezen dat actualiteit van de website een belangrijk meetinstrument is.

Ik zeg altijd dat je website niet voor Google is gemaakt, maar voor je (potentiële) bezoekers en klanten. Ook zij houden van verse content: dit geeft hen een reden om steeds weer een kijkje te nemen op je website of om jouw nieuws op een andere manier te volgen. Lees daarvoor ook mijn artikel over Feedly.

Door steeds iets nieuws te publiceren, werk je aan het verbeteren van jouw positie als expert in je vakgebied. Dit is zeker het geval als je erin slaagt om er jouw eigen en unieke draai aan te geven.

Bewaar je ideeën

Als je net zo bent als ik, krijg je nieuwe ideeën vaak op momenten dat het niet uitkomt: onder de douche, in de auto of als je het laatste nieuws bekijkt. Schrijf ze dan op of spreek ze in en zorg ervoor dat je ze niet kwijtraakt.

Vervolgens is het handig om deze ideeën over een bepaalde periode te verspreiden. Zet ze daarvoor bijvoorbeeld in een contentkalender. Zo houd je overzicht op wanneer je wat wilt publiceren. Ik gebruik zelf ook een contentkalender, want zo weet ik dat ik niet gauw zonder inspiratie kom te zitten en kan ik artikelen strategisch vóór of na elkaar publiceren. Toch houd ik me er niet strikt aan, want ik vind dat je ook ruimte moet hebben om in te spelen op actualiteiten.

5 adviezen voor zorgorganisaties

Op de website Frankwatching verscheen onlangs een interessant artikel voor zorgorganisaties. De auteurs geven hierin 5 adviezen om wekelijks aan nieuwe content te komen:

  1. Gebruik ander nieuws als aanleiding.
  2. Maak interviews.
  3. Vraag partners.
  4. Ga zelf op onderzoek uit.
  5. Sluit aan op seizoenen en evenementen.

Het ene advies kost meer tijd dan het andere, maar deze adviezen zijn inspirerend om steeds (zelfs wekelijks!) nieuwe content te kunnen maken.

Lees het hele artikel Zo kan iedere zorgorganisatie wekelijks nieuwe content maken op Frankwatching.

Laatste update: 24 mei 2020

Plaats een reactie