Haal de bezem door je website

De relatief lage temperaturen en het geringe aantal zonnige dagen laten het misschien niet blijken, maar het voorjaar is toch echt al een tijdje geleden begonnen. Traditioneel is dit de tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak.

Vergeet je website niet

Heb je jouw huis en kantoor al helemaal overhoop gehaald, opgeruimd en schoongemaakt? Dan is het nu hoog tijd om hetzelfde te doen met jouw website. In het afgelopen jaar is die website waarschijnlijk alleen maar groter geworden: pagina’s, foto’s en video’s vermenigvuldigen zich immers gemakkelijk en snel. Is dit allemaal nog wel relevant voor de bezoekers van jouw website? Grote kans dat veel daarvan alleen maar in de weg zit.

Weg met digitaal vuil

Net als bij de meeste andere dingen, zit ook bij websites de kracht in de eenvoud ervan. Veel content (tekst, foto’s en video’s) maakt een website alleen maar onoverzichtelijk. Ook jouw website verzamelt vuil, digitaal vuil wel te verstaan. Wees niet bang om daar eens de bezem door te halen. Denk je bijvoorbeeld echt dat er nog iemand kijkt naar een nieuwsbericht van vijf jaar geleden? Het zal je enorm helpen als je de websitestatistieken analyseert. Aan de hand daarvan kun je namelijk bepalen welke informatie niet of nauwelijks wordt bekeken. Dit ruim je natuurlijk het eerst op.

Voorjaarsschoonmaak

Het opruimen van je huis werkt vele malen effectiever als iemand anders dit voor jou doet. Deze buitenstaander kijkt met een frisse en kritische blik naar jouw spullen en heeft beter in de gaten wat er écht weg kan. Zo is het ook met websites. Geef dus ook jouw website eens een grote voorjaarsschoonmaak.

Laatste update: 24 mei 2020

Plaats een reactie