Maak eenvoudig afbeeldingen voor social media

Als copywriter ben ik voornamelijk met tekst bezig. Toch weet ik dat goede afbeeldingen online, vooral op social media, net zo belangrijk zijn. Gelukkig zijn daar handige tools voor.

Update: enige tijd nadat ik de Social Media Image Maker heb gebruikt, lijkt deze website zich niet verder ontwikkeld te hebben. Inmiddels heb ik een andere tool ontdekt waar ik fan van ben: Canva. Benieuwd? Scrol dan direct naar beneden.

Social Media Image Maker

Met de Social Media Image Maker kun je eenvoudig mooie afbeeldingen voor je socialmediakanalen maken.

Eenvoud siert de mens

Ben jij net als ik steeds aan het uitvogelen hoe je jouw profiel- of omslagfoto voor Facebook of Twitter mooi en passend kunt maken? Op de website van de Social Media Image Maker zie je in één oogopslag alle afmetingen en kun je zelfs direct een mooie omslag- of profielfoto maken.

Homepage van de Social Media Image Maker

Leef je uit

Onder elk voorbeeld zie je de knop Create. Als je hierop klikt, kun je een foto uploaden. Deze wordt gelijk in de juiste afmetingen gezet. Vervolgens kun je de foto nog draaien, bijsnijden of spiegelen. Je kunt zelfs een filter toevoegen, zodat je een unieke creatie krijgt.

Een afbeelding uploaden in de Social media image maker

Canva

Ik maakte veel gebruik van de bovenstaande tool, omdat ik snel en zonder inloggen een afbeelding kon maken. Maar toen ontdekte ik Canva.

Met deze webapp kun je, nadat je een (gratis) account hebt aangemaakt, nog veel meer. Niet alleen maak je snel een afbeelding voor social media, je kunt deze ook nog eens bewerken met filters, tekst, iconen en noem maar op. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om infographics te maken en heb je de beschikking over duizenden stockfoto’s, onder andere van Unsplash.

Tegenwoordig maak ik dus al mijn afbeeldingen met Canva. Je kunt het voor veel dingen zelfs als vervanger van Photoshop zien. Het is ook nog eens ideaal als je op je pc geen eigen software kan of mag installeren, want je doet alles gewoon online.

Laatste update: 24 mei 2020

2 gedachten over “Maak eenvoudig afbeeldingen voor social media”

Plaats een reactie